Into The Cosplayer World...

Salam...

안녕하세요...여러분...

Hai, u alls... (hee, nak menggedik sikit...)

Pernah tak korang rasa "woww, cutenyer kostum anime ni..." atau "woww, ada style lah pulak kartun ni..."

Hahahaha....tetiba jer terfikir, macam mana kalau kita 'alter' baju ni buat pakaian harian...

Ha, gempak tak?... (Hehehehe....)

Apapun, entry kali ni bukan nak cerita soal tu pun... (Mungkin lain kali?)....

Hari ni leboh fokus tentang 'COSPLAYER'...

Ha, apa pulak menatang 'COSPLAYER' ni? (Oh, tidak!!! Si makcik Kina ni dah merepek lagi...)

Mesti semua fikir macam tu, ya tak? (kecuali otaku ler, jangan amik hati... ^_^ )

Nak terang serba sedikit, 'COSPLAYER' ni singkatan kepada 'COSTUME PLAYER'...

Secara ringkasnya, 'COSPLAYER' ni adalah orang yang memakai kostum seperti watak kartun atau anime kegemaran diorang...

Mesti ada antara korang yang tertanya-tanya, sebab apa agaknya Kina buat entry ni eh? Dah buang tabiat agaknya...

Taklah, sebenarnya Kina tak sengaja terjumpa satu laman web ni...

WORLD COSPLAY

Dalam laman web ni banyakla cosplayer yang datang dari serata dunia...

Pergh, memang jadi bebal kepala otak kalau nak tengok satu-satu...

So, Kina search jer watak anime kegemaran , highlight photo dan jugak yang dari Malaysia punya...

Jadi, tak nak cakap banyak sangatlah kan... (Memandangkan korang mungkin akan mengantuk mendengar benda-benda yang tak penting..)

So, straight to the point...Nah gambar... ^_^

MY FAVOURITE ANIME













HIHGLIGHT PHOTO




MALAYSIAN COSPLAYER




So, what do you think?

Mungkin pada sesiapa yang tak suka benda macam ni, akan memandang serong...

Tapi, no offence la kan...Kita sepatutnya hormat dengan apa yang orang minat...

Cuba orang kutuk apa yang kita minat...Mestilah kita marah kan?

Sama jugaklah macam diorang...

Diorang ni bukan pelik...Cuma diorang 'istimewa' dan berada di dalam kelas yang tersendiri...

Chewah...ayat tak boleh blah...hahaha... (sorry~~~)

p/s : Kina ni otaku ke? atau anime freak? Jawapannya dua-dua tak... I'm a normal person, you know... Just ditambah dengan 'keistimewaan seni'... Tu jer... Hee.... ^_^

credit pic to :

Totoria, Mika, Yume Hinemosu, Hachi, Urou Utsuro, Feather0731, 69770, Groundguignol, Setsu, Nana, Hanna, Aza Miyuko, Seunghyo, Linda, Ren, Kiba Lee, Hayashi Hitomi, Mushroom, Emiruru,  Mero, 30704 & Mr. Google...

Tq ^_^

Wassalam....
Into The Cosplayer World... Into The Cosplayer World... Reviewed by Kina Yasnain on 4:41:00 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.