Cara membuat laman blog...

Assalamualaikum semua...

Dalam entry kali ni,aku nak berkongsi serba sedikit ilmu yang aku ada...

Aku harap ini berguna untuk korang semua...

Ada beberapa langkah kalau nak buat blog ni...jom kita tengok satu persatu...


1)Taip http://www.blogger.com/ di bahagian atas halaman internet...(lihat pada bulatan merah)
lepas tu tekan enter...


2)Lepas je keluar laman blog tu...korang bolehlah klik <get started>..


3)Dia akan bagi borang untuk diisi...isilah apa yang sepatutnya ye...


4)Dah tu,korang klik lah <continue>


5)ha...isi jugak borang ni...dan klik <continue> lagi


6)yang ni dia suruh pilih salah satu template yang korang suka antara 8 ni...dan klik <continue>


7)yeay!!!...blog korang telah dibuat...bolehlah mula berblogging sekarang...klik <start blogging>


semoga selamat mencuba!!!...

wassalam...
Cara membuat laman blog... Cara membuat laman blog... Reviewed by Kina Yasnain on 6:06:00 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.