Now you can Subscribe using RSS

Submit your Email

Sunday, February 13, 2011

Cara menulis di laman blog...

Kina Yasnain
Assalamualaikum...

Dalam entry yang lepas kita cakap pasal buat blog...

tapi,macam mana nak tulis ni???...hmmm...jom kita tengok sama2...

1)klik dekat <posting>

2)tulislah tajuk and apa yang korang nak kongsikan dengan kitorang ni...macam yang ditunjukkan kat atas ni...kalau korang nak letak gambar...klik dekat gambar.(macam dekat bulatan merah gambar kat atas ni)...

3)klik <choose file>

4)pilihlah gambar yang korang suka...tak kisah...lepas pilih memilih...klik <open>

5)ha...lepastu...klik pada gambar yang korang nak letak dan tekan <add selected>

6)maka,masuklah gambar yang korang pilih tu...kalau korang nak tambah link kat mana2...boleh klik <link> macam yang ditunjukkan dekat atas ni...

7)masukkan link yang korang nak tu dekat kotak yang bawah...dan nama untuk link tu dekat kotak atas...dan klik <ok>

8)ha...yang berlainan warna tulah namanya <link> :p

9)korang tak nak link yang tulisan?tak best lah katanya...korang boleh link dekat gambar yang korang pilih tadi tu...klik gambar tu...dan klik <link>

10)tulis link yang korang nak dekat kotak yang bawah(p/s: kotak yang atas dibiarkan kosong ye)...dan klik <ok>

11)lain pulak ceritanya kalau korang nak letakkan video...boleh klik gambar macam bulatan merah macam kat atas ni...

12)klik <browse>

13)pilih video yang korang suka dan klik <open>

14)klik <upload>

15) dan video korang akan dimuatnaik ke laman blog...kalau dah tak ada apa2 lagi dan korang puas hati,korang bolehlah mengklik <publish post>

16)dan korang akan dapat macam ni...kalau korang nak tengok macam mana blog korang lepas tu...korang bolehlah klik <view blog>

dan semuanya telah siap...

hmmm...entry yang panjang kan???...

oklah,entry kali ni berhenti setakat ni dulu...kita sambung entry akan datang...

coming soon...(haha)

wassalam...

Kina Yasnain / Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

0 comments:

Post a Comment

Coprights @ 2016, Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates