Monday, February 14, 2011

Cara mengubah design dan keluar dari blog...

Assalamualaikum semua...

nampakya,ni dah entry yang ketiga kita cerita pasal blog...

tapi jangan risau...tak ada entry yang lain dah...

nilah entry tentang blog yang akhir...(final part lah ni)

ok...entry ni nak cerita sikit macam mana nak tukar design mengikut cita rasa korang...dan macam mana nak keluar dari blog korang...

1)first sekali,nak ubah design mengikut citarasa korang...klik pada <template designer>

2)dekat <template> ni,korang boleh tentukan sendiri background apa yang korang nak pakai...

3)dekat bahagian <background> ni pulak,korang boleh menukar warna latar belakang mengikut warna kegemaran korang...

4)dekat <layout> ni,korang boleh memilih design mana yang korang suka untuk blog korang...

5)manakala,bahagian <adjust widths> ni pulak,korang boleh menukar selebar mana korang nak dekat blog korang tu...

6)dan akhir sekali tentang ubah mengubah ni adalah <advanced>,melalui laman ni,korang boleh menukar jenis tulisan,saiz tulisan,warna tulisan dan macam2 lagi...

7)ok,dah cukup nak ubah mengubah,kita pergi pulak kepada macam mana nak keluar dari blog ni...

korang klik je <sign out> dekat bahagian atas tu...automatik dia akan keluar dari situ...

tammat...

tamatlah sudah kisah blog kita...aku doakan korang berjaya...

wassalam...

0 comments:

Post a Comment