Saturday, May 18, 2013

It's a lovely birthday story ^_^

Salam....

Hai...hai...

Happy Birthday to you~~~
Happy Birthday to you~~~
Happy Birthday to Abang Wan~~~
Happy Birthday to you~~~

Hehehehe...birthday sape pulak ni??

Nilah birthday my abg ipar!!! Selamat Hari Lahir, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki... ^_^

Ok...sebenarnya nak meraikan birthday hari ni adalah sesuatu yang Kina sendiri tak jangka...
Tetiba semalam dapat call dari akak...

"Adik, ko ada nak gi kota tak??"

"Tak de, naper??" spontan je Kina jawab...

"Esok hari jadi Abg Wan, teman aku gi kota, nak tak???"

"Boleh je" dengan cepatnya Kina menjawab, konon adik mithali le tu...hahahaha....gurau jer....

So,pagi tadi bersiap2 la nak gi mencari hadiah dan juga kek...(Abg wan gi kerja,ptg baru balik)...
Walaupun kelam kabut, sempat pulak Kina amik gambar...hahahaha...


Nilah orang kate, tak der camera dalam tangan memang tak senang duduk le sehari tu... hahahaha....
by the way, masa ni Kina pakai :

Inner neck from Irryn Fashion
Cardigan from Jing Jing
Bangle from A Fashion Story
Tak lupa jugak apply [Etude] Juicy Pop Tube Strawberry from Nusafira Fashion House

Nak cari pakaian yang menarik???
Jom survey link di atas... ^_^

Dan, yang lainnya bukak wardrobe zaman dulu2... (dah tak ingatla,hehehe)...

Ok, terus ke tempat yang dituju...
Kemana??? Ke Plaza Kota Tinggi...dekat je....

Cari punya cari, jumpalah barang yang nak dibeli...

Nilah dia, hadiahnyer~~~~ jeng...jeng....jeng....


Ice Watch jer....but Kina rase design dia cute, biru pulak tu, i like~~~
Dan juga kad ucapan...


Sesampai di rumah, dengan sekelip mata telah pun siap dibalut oleh adik yang comel lagi menawan ni...hehehe...

Singgah sebentar ke Ban Wah Book Store...
My fevret bookstore sejak di bangku sekolah lagi...


Thank you uncle sebab kenal Kina lagi...
X de diskaun ke uncle?? hehehe...


Komik!!! I love comic ^_^
Manisnya Cinta by Peach (GempakStarz)...

Dah tu, apa lagi???

Of Course la, sesuatu yang mesti ada punya bila sambut birthday,
Kek!!!

Lama dok tenung menenung satu sama lain dalam kedai kek tu,

Tak tau nak pilih yang mana satu...

Akhirnya dengan sebulat suara, kitorang pilih yang ni...
cewah, ayat x boleh blah...haha...



*Insert cake name here*
Ape kebenda nama dia???dah lupa pulak...hehehe....

Dah alang2 masuk kedai kek tu, memang tak sah lah kalau Kina tak beli kek sepotong yang comel dan mintak dibeli tu (amboi kek,mentang2 ko cantik, tak sampai 5 minit terus aku beli~~~)...



Ni namanya Strawberry Lover...
Harga RM 5.20...
Padan la dengan name dia...
Rasa cair kau bila masuk dalam mulut (*umpama kak bedah bercerita)...
Lover sangat...
Murah dan berbaloi...

Hadiah sudah, kek pun sudah...
Mmmm, sesuatu yang tak boleh dilupa bila pergi ke kota..

Pizza Hut!!!


Ya, itulah dia...my Fevret Hawaian Chicken Pizza...nyam...nyam...
2 kotak regular RM 28....
Murah le tu....
Rasa pun sedap....

"Amboi kau kina, makan jer kau tahu...
Tak besar2 jugak aku tengok..."

Hahahaha, biasalah tu... *_^

Dah habis tu, jom kita ke pasaraya membeli barang untuk membuat koktail...
Ya, satu lagi makanan yang Kina suka....

-Susu cair
-Jelly
-Nata de coco

Senang jer buat ni, x sampai 30 minit pun...


Caranya??? campur je semua bahan2 tadi kedalam satu bekas....DONE!!!!

Memang simple!!! ^_^

Oklah, selesai membeli barang....jam pun dah menunjukkan pukul 1 petang...
Amik kau, kelam kabut nak balik rumah (memandangkan Abg ipar ku balik pukul 3)....

Nasib baiklah semua berjalan dengan lancar....

Alhamdulillah...

Dah makin tua ye Abg Wan...hehehe....

Penat kot nak menulis...(*propa,padahal kau suka kan cik Kina??)
hahahaha....
Jom layan gambar pulak...






Itulah gelagat kami bertiga...hahaha....

It's a lovely birthday story...
really...

^_^

Wassalam....
This entry was posted in

0 comments:

Post a Comment