[Review] 5 + 2 Very cute SHINee Blog Header... 0_O

Salam...

Hai...

Mood hari ni nak post entry tentang header...

Yela, maklumlah baru tukar dan ubahsuai blog ni...dulu pinky, sekarang takdela nampak pinky sangat....suka dengan background baru ni... ^_^

Sebab nak mencari header SHINee yang kiut miut, Kina pun gunalah hikmat Mr. Google ^_^...

Nak tau apa yang Kina jumpa??? Jom kita tengok sesama ~~~(ni mengikut ranking sesuka hati by Kina...hehehe)

#1 SHINEE SUBS EN ESPANOL


Blog ni ada header yg awesome....suka dengan warna header ni... (tapi yang ni datangnya dari Sepanyol yer,kalau korang pandai bahasa sepanyol boleh lawat blog ni...x pun cari je Mr. Google ^_^)

Blog Description :

"SHINee Subs en Español" es un fansite/fansub del grupo de K-pop SHINee, donde podrás encontrar las últimas novedades de nuestros brillositos favoritos en español :)
Gracias por la visita! <3 (ha, x faham kan...kan...hehehe...baca translation kat bawah)

TRANS : 

"SHINEE SUBS EN ESPANOLl" adalah laman web peminat / fansub K-pop kumpulan SHINee, di mana anda boleh mendapatkan berita terkini dari Our Shining SHINee dalam bahasa Sepanyol :)
Terima kasih kerana melawat! <3


credit to : http://shineesubs.blogspot.com/
***

#2 HELLO, GIRL! SHINEE

SHINee as a Girl??? Ha, cantik kan header ni?? kat sinilah kalau korang nak tengok gambar2 SHINee yang mungkin korang pun tak pernah bayangkan... (atau mungkin pernah)...Kelakar jugak tengok...

Ha, blog ni dalam bahasa Inggeris..Korang boleh baca...

Blog Description :

 My life is powered by SHINee Onew's smile, the smile that rivaling the sun!
Onew Oppa!! Gaseumi Ottokhae?? ;A;

Why did I make a tumblr account??
hha! it's Onew biased!! Lee Jinki Oppa ❤


credit to : http://noraonew.tumblr.com/
***

#3 SHINEE WORLD

Last updated on 2012...mungkin dah tak diupdate,,,Kina pun tak tahulah...
Tapi blog ni ada header yang comel...Tengok pun rasa cair kan???
Hehehe...
SHAWol, who are your biased?? Let's tell me ^_^
(my biased is Taemin!!! - sambil angkat tangan dengan ecxited,hahahaah)

Blog Description :

NO DESCRIPTION :(


credit to : http://shineeworldina.wordpress.com
***

#4 KIFULAND

Header blog ni agak childish...Korang boleh nampak SHINee yang playful dan ceria ^_^
I like this...

Blog ni adalah sebuah blog fan-fiction...
Kalau korang suka fan-ficton...Mesti blog ni sesuai dengan korang...
(lupa lak nak bagitau, tapi blog ni adalah berbahas Indonesia ^_^)
Kehkehkeh...

Blog Description :

SHINee Brothership and Family story.


credit to : http://kifuland.wordpress.com/
***

#5 ENJOY SHINEE

Blog ni pun sama dengan yang atas tadi, 
juga tentang fan-fiction dan juga berbahasa Indonesia....

Header blog ni simple tapi menarik...

Blog Description :

"The morning sunlight is like you. It might be a little childish, but i like it,"
- Onew (Moon - Yoon Stories)

credit to : http://matabulansabit.blogspot.com/
***

Ok, jka header kat atas ni atas ihsan Mr. Google...

Kina nak cerita pulak 2 blog @ website yang Kina rasa korang patut join kalau korang ni betul2 SHAWol...

Ni dia...

SHINEE WORLD MALAYSIA



 credit to : http://w11.zetaboards.com/SHINeeMalaysia/index/
***

SHINEE FORUMS INTERNATIONAL



credit to : http://www.shineee.net/
***

Kedua2 blog ni pasti akan memberikan korang maklumat yang cukup lengkap tentang SHINee dan juga perkembangan semasa group ini....
Paling Kina suka ialah SHINEE FORUMS INTERNATIONAL...

Dan nak cerita sikit tentang cover dance group yang awesome under  


 credit pic to : https://www.facebook.com/EpsilonMy
***

Korang nak tau siapa EPSILON???
Jom sign up di SHINEE WORLD MALAYSIA !!!

^_^

Huh, tu je kot...
dah terlebih had pulak menulis ni...
macam tak reti nak berhenti...
hahahaha...

I'll be back next time !!!

Bye...

Wassalam...

0 comments:

Post a Comment