Wednesday, February 26, 2014

Switched At Birth...

Salam...

Hehehe...jumpa lagi kita...
tinggal 2 hari je lagi untuk Kina pergi ke Shah Alam (sambung belajar)...

Nervousnya...

Mmmm....sebenarnya Kina nak citer something interesting...

Malam tadi Kina bukak tv...
Yalah, saja je mood nak tengok tv pulak...

Al-kisahnya tertengoklah satu citer yang Kina rasakan UNIK dan MENARIK...

Citer apa?
Itulah citer SWITCHED AT BIRTH...


 
 

Rasanya macam season 3...tapi, tak pastilah pulak...

SWITCHED AT BIRTH ni disiarkan di 8tv (dah episod keberapa tu, tak pastilah pulak)...
Setiap selasa 9.30 malam...

Yang bestnyer dalam episod yang Kina tengok semalam,

Selepas babak pertama, tiada lagi suara...
Ia cuma diselangkan dengan muzik dan juga America Sign Language (ala...bahasa isyarat tu)...

Boleh merasakan yang diri kita ni pun macam deaf jugakla...
(sebab malam kan, plus pulak kina tengok sorang2 without any noise...)

Cubalah bayangkan, tengok tv, with background music that appear sometimes...
No voices...

Memang unik lah perasaan tu...
Dan tulah episod pertama yang Kina tengok...

Then, pagi tadi cuba search dan jumpa...
Baru je tengok Season 1 Episode 1 online... - THIS IS NOT A PIPE episode...
Kina embed sekali kat sinilah... ^_^


Rupanya SWITCHED AT BIRTH ni mengisahkan tentang Bay dan Daphne yang tertukar semasa lahir...

Bay gadis normal dan Daphne menghidap Meningitis semasa kecil yang membuatkan dia 'deaf'...
(mengikut perhatian Kina dalam episode 1 ya..belum lagi tengok episod lain...hehe...)

Kalau korang rasa nak tengok...
Boleh je search kat google...

SWITCHED AT BIRTH (TV SERIES)

atau klik SINI... (untuk season1)

Selamat Menonton~~~ ^_^

p/s : kagum dengan golongan ini...mereka mampu menghadapi persepsi masyarakat sekeliling terhadap diri mereka...

Tata...
Wassalam...

0 comments:

Post a Comment