Lolita Paradise - Baby, The Stars Shine Bright...

Salam...

Hai hai...
Tetiba je dapat idea nak kongsikan satu perkara yang menarik perhatian Kina...

It's all about LACE!!!

Ya...lace...Kalau kita cakap pasal lace, ianya semestilah Lolita style!!!


Apa tu Lolita style?

Lolita style ni diilhamkan daripada zaman Rococo pada awal abad ke 18...

Kalau nak buat pengenalan, ianya lebih kurang macam ni :

~ Bercirikan tema yang penuh kemeriahan dan khayalan yang menggembirakan ~
~ Kelihatan beralun, ringan dan meriah ~
~ Terpengaruh kepada dunia imaginasi ~

Amacam? faham tak? kalau tak faham pun tak pe la...hehe...

Seorang pelukis yang bernama Jean Honore Fragonard pun ada mengabadikan gaya Rococo dalam catan beliau...
(cehh, ayat skema...maafkan saya...hehe)


The Swing (1766)

Amacam? Sangat cantik kan?
Dengan lace dan gaun kembang bagai...

Sebenarnya bukan nak citer pasal catan pun...

Ha, ni barulah nak masuk bab utama ni...

Sejak Kina terbeli atau saja-saja beli... :p
Komik Kamikaze Girls...


Buku nilah yang membuatkan Kina kenal dengan gaya Lolita...

Dan jenama Lolita

BABY, THE STARS SHINE BRIGHT...


Ingatkan dia cuma buat citer je. rupa-rupanya ada betullah...hahaha...
So, Kina cuba search dan jumpa...

Baju BABY ni cantik jugak...Yelah, walaupun beropol-ropol gitu...haha...

Jadi, Kina saja je nak buat perbandingan antara yang dalam komik dan jugak yang real...

Jom skrol bawah...








Ha...nampak tak frame pun berbunga-bunga kembang gitu...nak sweetlah kononnya...
hahaha...

Tapi, kalau personallah...bagi Kina, Kina suka style yang macam ni :

Outerwear from Baby...

Bagi sesiapa yang jatuh cinta dengan Lolita ni boleh kot usha2 laman web HELLOLACE...


Kat situ, dia bagi tunjuk ajar untuk beginner macam korang...hehe...
Lagipun Lolita ni ada macam-macam jenis...
Korang boleh refer HELLOLACE lah ye...

Tapi, malangnya...Kina ni bukanlah pencinta Lolita...
Cuma suka gitu jer...haha...

Korang tak suka lace?
Jadi, apa style korang pulak?

Let's share here~~~

That's all for now...

Tata...
Wassalam...
Lolita Paradise - Baby, The Stars Shine Bright... Lolita Paradise - Baby, The Stars Shine Bright... Reviewed by Kina Yasnain on 3:05:00 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.