Monday, May 12, 2014

Popular bedtime reading for wizard - The Tales of Beedle The Bard...

Salam....

Anneonghaseyo, nae chingu (my friends...)

Kali ni nak lari sikit dari kebiasaan mengupdate entry biasa dan melihat kebelakang....

Chewah...ayat feeling puitis gitu... Haha...

Apapun, sebenarnya dulu Kina ni peminat cerita Harry Potter...
(tapi sekarang dah kuranglah, faktor usia mungkin, hahahaha)

Mesti korang tertanya-tanya, kenapa tetiba jer cerita pasal Harry Potter ni?

Ha, meh sini Cik Kina nak bercerita... ^_^

Baru-baru ni Kina ada beli satu buku yang awesome... (aaaa, mungkinlah kot)...

Tajuk dia 'The Tales of Beedle The Bard'...


Macam pernah dengar kan?
Kalau korang ni die hard fans Harry Potter, mesti korang tau buku ni....

Buku ni ala-ala bedtime story muggle, yang macam cinderella, snow white tu ha...
Buku ni popular bedtime reading untuk dunia sihir (dalam Harry Potter)...
Tapi yang ni berkaitan dengan magic la...

Buku ni muncul dalam Harry Potter and The Deathly Hallows...
Dan sekarang muggle (non-magical) person pun boleh baca (yeay!!!)
[Ok, dah nampak dah mod fans kat situ]

Bagi nak memudahkan korang ingat semula...
Dan Kina ni terlalu rajin nak edit pulak malam-malam ni...
Nah, amik ni screencap scene buku tu...


Mmmm, bagi wizard macam Ron, buku tu adalah buku cerita dongeng biasa je...

Tapi bagi muggle macam Hermione dan Harry, diorang tak tau pun cerita pasal buku ni...
 




Kononnya nak feeling-feeling dalam cerita Harry Potter lah ni, tu sebabnya Kina beli buku ni...
Apapun, menarik...
Boleh baca habis satu hari jer...

[Lepas tu boleh kata minat gitu-gitu je, kelakar kan? haha]

p/s : Lepas ni nak beli buku 'Fantastic Beast and Where To Find Them' dan 'Quidditch Through the Ages' pulak.... hehe...

Wassalam...
This entry was posted in

0 comments:

Post a Comment