Wednesday, June 11, 2014

Book of the day #1 - ENT. Fiksyen Peminat...

Salam...

Yeay, column baru blog kesayangan Kina ni...

Book of the day!!!
InshaAllah, kalau Kina sempat baca buku, Kina akan kongsikan dengan korang...

Buat masa ni nak review 'bacaan ringan'...

Buku kali ni ialah sebuah komik...

Tajuknya 'ENT. Fiksyen Peminat'


Semuanya ada 4 Volum...

Ditulis oleh : Park Mi Sook
Dilukis oleh : Kang Eun Young

Diterbitkan di Malaysia oleh GempakStarz...

Sebenarnya Kina tak sedar pun tentang kewujudan buku ni...
Ni pun dapat tau dari housemate dulu yang jugak peminat komik...

Kalau korang nak tau, komik ni berbeza dengan komik yang lain...

Dan apa yang membuatkan komik ni unik ialah..........

*Penggunaan nama sebenar para artis SM Entertainment!!!

Ya, dan itulah yang membuatkan buku ni 'hidup'...

Lebih-lebih lagi kepada para penggemar kpop macam Kina ni... (hehe...)

Tapi, walaupun nama sebenar artis digunakan, jalan cerita hanyalah fiksyen semata-mata...tak berkaitan dengan yang hidup ataupun mati...

Mmm, jalan cerita agak bagus...

So, keseluruhannya, awesome lah jugak...hehehe... (sorilah, pengkritik tak bertauliah)...

Review :

Cerita ni mengenai ahli baru debut 'Born on the Fouth of July' dan juga Yujin iaitu 'FoxStar' yang menulis fiksyen peminat untuk menghancurkan industri muzik atas alasan yang tertentu...
Tapi, akhirnya Yujin jatuh hati kepada salah seorang ahli 'Born on the Fouth of July' , Somi...
Pelbagai rintangan yang mereka hadapi selepas itu...

Dalam Komik ni muncul jugak artis terkenal SM Entertainment seperti Yoona (SNSD), U-Know Yunho (DBSK), Max Changmin (DBSK), Taemin (SHINee), dan lain-lain...

Camner? teruja? Jom dapatkan siri buku ni...

p/s : Book of the Day akan datang InshaAllah akan tulis panjang sikit...
Please Wait~~~

^_^

Wassalam...
This entry was posted in

0 comments:

Post a Comment