Book of the day #3 : Pasport Musafir...

Salam....

Mmm, ni entri ketiga untuk segmen Book of the Day...

Apa komen korang?
Ok tak segmen ni?
Ke boring?

Jangan malu @ segan untuk komen yer...
segala komen anda Kina terima dengan hati yang ikhlas...hehehe... ^_^

So, buku untuk hari ni ialah...

Pasport Musafir...


Ditulis oleh : Mohd. Zuhdi Ahmad Khasasi.

Jadi, apa sebenarnya Pasport Musafir ni?
Pasport ke?

Tak...tak...
macam yang kita bincangkan...
Ianya adalah buku...

Sebuah buku panduan Ibadah dalam perjalanan...

Yalah, kita semua suka melancong kan?
Jauh perjalanan, luas permandangan...ye tak?

Jadi, buku ni adalah buku yang tepat untuk dimiliki oleh semua muslim diluar sana sebagai panduan untuk memulakan perjalanan...

Review :

Buku ni menerangkan tentang adab bermusafir, amalan bermusafir, panduan bersuci bagi musafir, solat musafir, solat di dalam kenderaan, panduan meninggalkan kediaman, panduan penyenggaraan kenderaan, panduan menggunakan kenderaan awam dan juga panduan melancong.
Terselit juga nama-nama restoran Halal di seluruh dunia untuk menyenangkan lagi pelancongan kita...
Sebagai seorang muslim, kita harus selarikan kehidupan seharian dengan tuntutan agama...
Jadi, walau dimanapun kita berada, kita haruslah menunaikan tuntutan agama...

Kina yakin buku ni amat sesuai bagi rujukan kita...
Dan ianya juga relevan pada setiap masa...

That's it...pendek je rasanya review kali ni...hehehe...


Jumpa lagi nanti...

Wassalam...

0 comments:

Post a Comment