Naming Things Habit... O_o

Salam...

안녕...

Hi u alls...


Pernah tak korang rasa nak namakan barang-barang korang?

Macam Elizabeth ke, Alice ke....something macam tu...

Mungkin 'menamakan barang' dah menjadi satu tabiat Kina yang baru (well, x de la baru sangat...tapi, rasa macam baru-baru ni je baru perasan yang tabiat ni dah sebati dalam diri...hahaha)

Oh, i'm sick~~~

Kecenderungan menamakan barang (terutamanya barangan elektronik dan barangan kesayangan dah menular!!!

Ok, tetiba teringat pulak Jung Yoo Mi (aktres Korea) yang suka jugak menamakan kereta dia...Elizabeth...

정말 귀여워 죽겠어... 하하하.  ^_^
( it's really cute...hahaha. ^_^ )

(ep pertama,kalau tak silap...We Got Married Jung Jun Young & Jung Yoo Mi)

So, Kina ada 4 'bestfriends' yang layak masuk dalam senarai 'anak kesayangan'... O_o


1. SAMMY.

Kenapa laptop 'cute' ni nama dia SAMMY?

Ha, Sammy sebenarnya daripada 'SAM' dalam SUPERNATURAL.

Kan dia suka research something n tau banyak perkara....

That's simple ^_^

2. KIMI.

It's like my friends name. Tapi, bukanlah....

KIMI tu sebenarnya singkatan 'KISS ME' yang tertulis dekat kaki Encik Beruang tu...

It's weird isn't it?

3. SHINO.


Kenapa SHINO?

Yang ni satu-satunya nama yang tak ada alasan kenapa diletakkan nama tu...

Encik Handphone dapat nama tu cuma disebabkan current wallpaper dia masa letak nama ni ialah SHINO, watak utama Hakkenden Touhou Hakken Ibun. (sangat best level 1000~~~) Silalah google yer kalau nak tau...

4. Last but not least, Miss Tablet, BAY...

Bay~~~Bay~~~Bay~~~

Kalau korang pernah baca entry sebelum ni tentang Tv Series 'Switched at Birth', mesti korang familiar dengan nama Bay ni...

Yes!!!, nama Bay ni memang Kina amik daripada cerita tu....

Sebab Bay kan seorang pelukis yang suka mengekspresikan diri sendiri...It's like Mr. Tablet~~~...


Hehehehe, semuanya alasan yang ridiculous kan?

(*slaps 100x)

Hahaha, korang macam mana pulak? ada ke 'NamingThings Habit' ni menular kat korang?

Kalau ada, jom kongsi sesama...

^_^


Wassalam....

0 comments:

Post a Comment