Book Of The Day #5 : Shiverton Hall...

Salam....

Hai Buddyz...

Book Of The Day !!! Book Of The Day !!! Book Of The Day !!!

Hee....so, setelah sekian lama tak mengupdate tentnag buku-buku that 'catch my eyes'...
(Bukan sebab Kina malas nak baca buku ya, bukan...Cuma tak ada masa nak update...Kononnya :p )

So, nah ni....Kina bagi korang '10 days in a row' just for books!!!
Yes, Books only!!!

Yeah, maksudnya hari ni, esok, lusa, tulat dan hari-hari mendatang selama 10 hari ni, Kina akan update korang dengan buku jer.... (Ya, buku semata-mata..)

Dan special!!!! Last day iaitu hari ke10, Kina akan update tentang....

THE BOOK CASE PROJECT

Curious? Nak tahu apa tu? Hee, kena tunggu hari ke10 lah yer.... ^_^

Ok...

1st Day...Today...

Kina nak kenalkan korang dengan buku yang 'awesome'...

SHIVERTON HALL

Author : Emerald Fennel
Publisher : Bloomsburry

Synopsis :

They slowed as they reached the gate - two stone columns, each with its own crumbling angel perched on top.
The angels held up a rusty, wrought-iron arch that read, in curling, serpentine letters:

SHIVERTON HALL.

Arthur Bannister has been unexpectedly offered a place at Shiverton Hall, a school steeped in tales of curses and evil.
But at least there are a few friendly faces : George, the resident ghost expert, plus Jake and Penny, who Arthur likes immediately.
However, there are some friends who you don't want to have at all, as Arthur is soon to discover...

A chilling, spooky tale that will have you reaching to turn the light back on...

My Special Review :

1 : The cover is eyes catching...

2 : It's remind me to Harry Potter world which is now being 'the wizardy world that muggles will like so much'... ^_^

3 : The story itself is super duper Awesome and easy to understand... (for 'not so beginner' like me...) Hee....

Wait a minute...... Why English came out?
(Sorry, but it's really my review, ok... (no copy paste) ^_^ )

Back to Malay....

PROCESSING..............WAIT A MINUTE.....................
^_^


4 : Ada satu masa, cerita 'spooky' telah diceritakan oleh George, si penggemar cerita hantu... Kita boleh senang nak faham sebab cerita ini sendiri tidak dicampur adukkan dengan cerita hantu si George...

5 : Ataupun masa Arthur menceritakan kisah lalunya dengan kawan baik dia... It's another story...
(pening? Jom tengok sikit apa yang Kina maksudkan...)


Ha....ada faham? o_-

6 : Jalan cerita ada bersangkut paut dengan kehidupan kanak-kanak.... 'Childhood Friend'...
Sejauh mana kita membesar dan menjadi dewasa... Meninggalkan kebiasaan masa kecil... Tersimpan menjadi memori...

Keseluruhannya...Best....

END OF REVIEW...

Kina beli buku ni dengan harga RM 8.... Yes!!! Just RM 8...

Hahaha, jangan makan hati u alls... ^_^

Masa Kina beli buku ni, tengah ada sale.... Dari harga RM 44.20 dapat RM 8 je....
Memang rambang mata...

Tak taulah ada lagi ke tak...
Tapi my SIL cakap sale tu tengah berlangsung hari tu...

So, jomlah grab some book at supeerrr cheap price dekat HARRIS AEON TEBRAU CITY....
^_^

p/s : dengarnya ada buku kedua and ketiga....sambungan buku ni....Tapi, still tak beli lagi....Kumpul duit dulu... Hee....

Wassalam.....

0 comments:

Post a Comment