Book Of The Day #6 : 7 Days To Midnight...

Salam...

Hai Buddys...

Hari ni hari kedua untuk '10 DAYS IN A ROW JUST FOR BOOKS'....
Yup....

Cerita apa yang best eh?

Mmmmm, apa kata kita review cerita hantu pulak?
(Aik? bukan semalam pun cerita hantu ke? Oh, whatever...)

7 DAYS TO MIDNIGHT

Author : Tunku Halim
Publisher : MPH Publishing

Synopsis :
7 STORIES. 7 DAYS.

Read each tale on its set day...
And you shall see a ghost.
Tempted? Slightly scared?
For it may just be true.
The human mind works in disturbing ways.

These 7 dark stories are born from such a place. They include a smartphone App that's far too helpful, a shrine no one should visit, a world on the edge of destruction, a were-tiger that seduces a maid, and a woman who doesn't age.

Tunku Halim, the prince of shadows and imagination, has risen again to invite you into his world of suspence and the macabre.

My Special Review :

1 : Yup, buku ni memang ada 7 cerita...

2 : Setiap cerita mewakili 1 hari dalam seminggu.

3 : Baca 1 cerita setiap 1 hari? Oh, please, I really don't like horror story and dark place!!! So, no....
(Baca 1 hari jer terus habis...Ditambah pulak baca masa tengahari buta...No tengah malam ye...eee.... seram....)

4 : Dalam banyak cerita dalam buku ni, Kina suka cerita -Monday, The App...-, Sebab apa?

Dalam kehidupan yang serba canggih dengan teknologi ni...Kita seringkali bergantung dengan teknologi...
Ya, mungkin kita kata teknologi ni memudahkan manusia...Dan ianya betul....Tapi, macam mana pulak apabila teknologi mengambil alih tempat kita... Dan kita tak mampu berbuat apa-apa?

Ha, let's read this story...

5 : Dan semua cerita sangat fit dengan masyarakat Melayu khususnya.... Masih adakah orang seperti ini?
Dalam zaman moden, jangan disangka manusia tidak percaya tahyul... Masih ada yang mempercayainya...

END OF REVIEW...

Macam mana? Ada berani nak baca 1 cerita dalam 1 hari?
Tengah tengah malam buta duduk atas katil sorang-sorang sambil membaca?

Ya, kita tak patut percaya tahyul. Tapi macam dalam sinopsis tu bagitau:

"The human mind works in disturbing ways."

So, yeah, we will scared ourself with this 'statement'....

Wassalam....
Book Of The Day #6 : 7 Days To Midnight... Book Of The Day #6 : 7 Days To Midnight... Reviewed by Kina Yasnain on 10:00:00 AM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.