Revolusi Teman Era Baru, BB-8...

Salam…

Korang tahu tak siapa si BB-8 ni? Hmm, kalau korang peminat setia STAR WARS, mesti korang tahu droid yang super comel ni. Tapi, in case korang ialah dari planet lain dan bukan dari galaksi STAR WARS mahupun pihak REPUBLIC ataupun STORMTROOPERS yang bekerja di Starkiller Base, Kina akan terangkan serba sedikit yang Kina tahu (tak semestinya 100% betul sebab ianya adalah pemahaman individu…terima kasih.. ^_^ )

Siapakah dan apakah sebenarnya BB-8 ni?


BB-8 ni sebenarnya ialah sebuah droid yang muncul di dalam cerita STAR WARS 7 – THE FORCE AWAKENS. Ianya mempunyai bentuk seperti bola dan kepala berbentuk separa bulat. Badan BB-8 boleh bergerak bebas daripada kepalanya.

***

Apa kata J.J. Abrams?

Sebenarnya, BB-8 ialah hasil daripada lakaran awal R2-D2. Krew filem melihat kembali lakaran awal yang tidak digunakan dan menggunakannya menerusi The Force Awakens.

Apa kata Ralph McQuarrie?

Nak lebih maklumat lanjut? Semuanya ada di laman web yang sangat AWESOME :


Sebelum Kina masuk cerita kawan baru kita ni… Jom tengok video kat bawah ni… Sangat Awesome!

Sphero's Star Wars BB-8 Droid | Demo



The Star Wars BB-8 droid can now patrol your home


Amacam? Awesome kan? Cuba bayangkan kita ada ‘sebuah’ kawan yang sangat comel macam BB-8 ni. Mesti indah dunia ni kan?...Hehehe…

Harganya ialah 150USD…

Ok, tengok harga memang agak mahal. Tapi, standard lah kan? Namanya pun electronik dan smart droid…





credit : SPHERO...

Ok, BB-8 ni memang awesome, spec pun dah tahu, macam mana nak guna pun dah tahu, tapi, kat mana nak beli?

Setakat ni, yang Kina tahu, Sphero ada jual BB-8 ni…Klik gambar bawah ni :




*lepas ni nak kumpul duit beli BB-8…hehehe…


Wassalam…

0 comments:

Post a Comment