Monday, April 18, 2011

Kina @ UiTM...

Salam...Hai semua...

Wahh...Nampaknya dah bersarang blog Kina ni ye...Ish...Ish...Ish...

Dah lama jugak tak post entry baru...
Agak sibuk kebelakangan ni...

Cerita apa pulak kali ni???

Hmm...nilah kisah 'Kina dan En. Penemuduga'.

Apa citer???(nilah kelemahan aku,cakap berpanjang lebar benda yang entah apa2)...

Ok,back to the point...Kina nak citer sikit pengalaman Kina semasa ditemuduga di UiTM Bandaraya JB sabtu lepas(semalam lah tu-16/04/2011)...

Huh...memang nervous...tapi,aku dah buat yang termampu,doa dan pasrah jelah...

Ok...sebelum aku citer ni...Apa kata kita tengok dulu folio P.Seni aku...nak tak???(kalau tak nak pun,still aku nak citer...haha...jangan marah...)

Nilah kulit muka depan folio aku,of course warna biru(warna kesukaan aku)...



Kat atas nilah antara isi-isi yang ada dalam folio aku...



Tadaa...hasil yang dah siap dicorak atas kain...macam mana???

Amacam...ok tak??? =)

Selain folio,aku pun ada melukis jugak...lukis apa???jom kita tengok...

Bunga...Komen???
Yang ni pulak of course gambar orang lah kan???Sebenarnya Kina nak lukis gambar Yun Ho a.k.a UKnow iaitu seorang artis korea...tapi,lain pulak yang jadi...haha...

Gambar ni bermotifkan batik,Kina lukis semasa tingkatan 5...

Rama-rama!!!(biru jugak)...ada nampak lain tak???(ada macam cacat sikit)...haha...

-TAMMAT-

Hik hik...gurau je...belum habis lagi lah...sekarang aku nak sambung balik....

Macam mana perjalanan interview aku tu??jom tengok sesama...

Pukul 1.50 petang:-
Kina pun sampai di UiTM Bandaraya JB...

Pukul 2 petang:-
Kina dan para calon yang lain dipanggil masuk ke dewan untuk ujian melukis...(part yang nih susah...nak lukis apa yang dia bagi???huiyooo...cam nak nangis je rasa,tapi Alhamdulillah boleh buat)...

Pukul 3.30 petang:-
Selesai ujian melukis,naik ke tingkat atas untuk sesi temuduga(dup dap dup dap) =) ...

Agak-agak korang apa yang jadi masa temuduga tu???jom lah kita tengok...

En. Penemuduga : Nurul Sakinah...(aku mengangguk)...Jadi,apa agaknya maksud Grafik pada pandangan      awak?(aku memilih grafik sebagai pilihan pertama)

Aku : Mmm(cam nak tergagap sikit)...Grafik menggunakan komputer,seperti membuat papan tanda,kain rentang dan majalah...

En. Penemuduga : Ok...Kenapa pilih grafik???

Aku : Sebab saya minat grafik...

Lepas tu,En. Penemuduga melihat folio aku...

En.Penemuduga : Kenapa tak nak ambil bidang tekstil??? (aku cuma mampu tersenyum je...)

En. Penemuduga : Ok...dah siap...

Aku : Terima kasih...

En. Penemuduga : Sama-sama...

ha...lebih kurang macam tulah kisahnya...memanglah biasa je kan...tapi,nervousnya memang tak boleh nak kata...

Oklah...sampai sini je kot yang aku boleh citer...bye bye korang...

Wassalam

2 comments: