Korean Wave-Mencetus Fenomena Seluruh Dunia...

Salam,hai...

Tak dinafikan lagi demam korea semakin menjadi-jadi di negara kita,kan???kan???

Bukan di negara kita je...luar negara pun sama...

Tak kisah lah sama ada Thailand,Jepun atau negara lainnya...

Artis korea semakin mendapat tempat di hati peminat mereka di seluruh negara...woww...hebatnya...

Tak terkecuali aku,Kina... pun peminat hiburan korea...

Pada pendapat aku...Pendapat aku jelah...Tak salah jika kita menyukai and meminati drama,lagu dan whateverlah yang menjadi 'sedara' korea ni...

Cuma,yang penting bagi kita ialah tidak terlalu terikut dengan cara mereka...

Kalau setakat belajar bahasa korea...itu tak kisah sebab lagi banyak bahasa yang kita tahu,lagi bagus...(semacam je kan ayat aku hari ni...)

Drama korea masih menyelitkan kehidupan orang asia dan tidak terlalu keterlaluan...drama seperti 'Full House,Winter Sonata telah mendapat sambutan yang hangat semasa ia ditayangkan...Macam gambar yang diatas ni adalah salah satu scene di dalam drama He's Beautiful...Cantik and Sweet kan???
Dari kiri : Park Shin Hye,Shin Min Ah...

Tak kurang hebatnya dengan para pelakon...lakonan mereka yang menarik dan skrip yang best...

ok,selain tu...korang rasa apa lagi yang menarik???ha...cuba teka...cuba teka...

keh keh...yang aku maksudkan adalah penyanyi....

sama ada yang solo ataupun band....semua mempunyai peminat yang tersendiri...
Yang ni adalah So Nyuh Shi Dae a.k.a SNSD...diorang ni jugak dikenali dengan nama Girl's Generation...Peminat diorang bergelar SONE...bagaimana dan kenapa digelar begitu???tanyalah mereka sendiri...haha...

Ha...kumpulan yag aku minati FT Island!!!Peminat mereka semestinya Primadonna...

Beat of Angel(BoA).

G.Na.

Penyanyi solo seperti BoA dan G.Na...Tetap menjadi pilihan hati peminat...

Ok...apa komen korang tentang fenomena meletup diorang semua ni???
Tak dinafikan kebolehan diorang...

Sehingga terdapat majalah di Malaysia yang menyajikan informasi tentang mereka...Seperti Majalah EPOP...

Tapi...Bagi aku 'hujan emas di negara orang hujan batu di negara sendiri,lebih baik di negara sendiri...'(betul ke ayat aku ni???)

Malaysia tetap the best!!!...

Malaysia oh tanah airku,
Tanah tempat tumpah darahku,
Negeri elok amat kucinta,
Yang kupuja sepanjang masa...

(Ewahhh)betul kan???kan???

Semangat 1 Malaysia tetap ada ye...
Malaysia seelok-elok tempat...Kita lahir disini dan harus membawa negara Malaysia ni ke mata dunia...

Generasi penyambung warisan...
(Sekali lagi ayat aku lain macam je..)

Jom kita renung-renungkan bersama....

Wassalam
Korean Wave-Mencetus Fenomena Seluruh Dunia... Korean Wave-Mencetus Fenomena Seluruh Dunia... Reviewed by Kina Yasnain on 11:20:00 PM Rating: 5

2 comments:

  1. betul tu..tak salahkan kita mengemari hiburan luar nih, especially from korea, sbb saya salah sorang drpdnya...yg penting our country still no1 lah...best aper study bhs korea...

    ReplyDelete
  2. Rupanya Ija pun minat korea jugak ea...wahhh...bestnya...study bhse korea mmg best...lagi2 kalau dpt bljr kt sne... =)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.