Cipta revolusi MPOP???

Anyeonghaseyo...
ajumma,ajussi,oppa,unnie,chingu...
Jeoneun Min Ji imnida...

opsss...korang tak salah tempat lah...ni memang blog Kina...Bukan korea...
Kalau korang nak tahu,nilah yang Kina nak citer dengan korang hari ni...

KPOP ??? ada... JPOP ??? ada... TPOP ??? ada... TAPI...

MPOP ??? ada @ tak ???

Di Malaysia,ada 3 kumpulan yang Kina tahu membawa muzik ala KPOP...

DYNDA...(2NE1 Malaysia)


GULA-GULA...(WonderGirls Malaysia)


24:7...(maybe SuperJunior Malaysia???)

Tak diragukan,mereka ni memang berani membawa sesuatu yang lain...
Macam yang kita semua tahu,pop dance agak tenggelam di Malaysia...

Adam & Stacy

Setakat ni,yang Kina tahu membawa muzik pop dance ialah Adam dan Stacy...
Tak nak ulas tentang mereka...mereka sememangnya mempunyai peminat tersendiri...dan juga diterima ramai...

Tetapi,apabila pop dance di 'ala korea' kan...terdapat banyak kritikan yang negatif kita boleh dengar...bajet cantiklah,terlalu seksi lah,geli-geleman lah...apa cerr???

Kina tak naklah kritik sesiapa...sebab aku ni cumalah pemegang status 'PENGKRITIK TAK BERLESEN' je... =p

Hmmm...tak bestlah panggil diorang ala KPOP...apa kata kita tukar gelaran diorang...Hmm...

Haa...MPOP Band!!!

Ok...korang rasa-rasalah,sejauh mana revolusi dan gelombang yang MPOP Band kita ni boleh buat???

Aku pun tak tahu...bagi aku yang sebagai 'PEMINAT KPOP' ni,aku tak kisah...
Serius cakap...tak kisahlah diorang ni apa jenis POP sekalipun...sokong jelah...tapi,mungkin diorang ni boleh tukar cara berpakaian yang sopan sikit...seluar jeans ke... bukanlah skirt pendek gila tu...(opss,cakap je,jangan marah)...

macam ni kot???

Bagi boyband...maybe yang nampak smart tu boleh diikut...

cam ni???

ada cara lain untuk meng'korea'kan sesuatu band tu kan???bukan sekadar berpakaian seksi...yang tutup2 pun ada ala korea jugak...

Haihh...kalau nak cakap tentang korea ni,memang tak boleh nak berenti...
Apepun...semuanya terletak pada pandangan individu tu sendiri,sama ada suka atau pun tak...

Kalau nak kritik pun biarlah yang membina...betul tak???bukan orang lain,industri muzik kita jugak...kita jugak yang dapat nama..."kumpulan mana???alah,kumpulan Malaysia tu..." apa kata kita sama-sama memberikan pandangan dan idea yang bernas untuk diorang...semoga diorang boleh perform dengan lebih baik lagi...ok gitu???

Fikirkan sejenak,ambil masa korang...

p/s: Whatever orang nak cakap apa...FT Island & SNSD tetap di hati Kina...

FT Island...

SNSD...

Cukuplah membebel setakat ni...bye bye korang...

Wassalam...
Cipta revolusi MPOP??? Cipta revolusi MPOP??? Reviewed by Kina Yasnain on 12:37:00 AM Rating: 5

2 comments:

  1. Hey nice post^^. Feel free to learn Korean at my blog. Check out my latest post : Situation Dialogue 1

    ReplyDelete

Powered by Blogger.