21st...Another new chapter of my life...

Salam...

Nampaknya dah lama blog ni dianak tirikan...

Sebab apa?

Tak, bukan sebab Kina sibuk tak ada masa ataupun jaga kucing beranak...
Bukan ya...

Tapi, yalah... saja je tak nak update...Haha...
(sebab tak tau nak citer apa...sedih...)

Oklah, hari ni nak citer pasal sambung degree (yeay) n new novel from Kina...

Sebelum tu, nak ucapkan...

SELAMAT TAHUN BARU~~~

(Walaupun dah tersangatlah lambat...nak ucap jugak...)

First of all...(chewah, bajet cakap omputih...)
Tentang degree...

Alhamdulillah, niat nak masuk degree akhirnya tercapai..
Degree apa?

BACHELOR OF CREATIVE TECHNOLOGY (HONS.) ANIMATION & SCREEN TECHNOLOGY


U mana?
Mestilah UiTM di hatiku...haha...

Ya, itu dia...
Semoga semuanya lancar...

Medical checkup dah pun selesai...
SSPN-i pun dah buat...
Yuran dah bayar...
Barang keperluan dah beli...
Rumah sewa dah cari...
Borang pun dah dicop...

Semua dah selesai...Alhamdulillah...

Second...
Pasal novel baru...
(Memang baru pun...baru sampai bab 3...haha...)


Tajuknya SARANGHAE VS. I LOVE YOU...

kenapa aku pilih tajuk ni? entahlah...ikut sukahati je... haha...

Ianya mengisahkan tentang gadis kacukan Melayu-Korea yang tinggal di Korea...
Baru je dapat tahu tentang ibunya di Malaysia dan datang ke Malaysia mencari ibunya...

Dalam diam2 pulak jatuh cinta dengan seseorang...

Siapa? ha...nantikan bab akan datang ya...hehehe...

Kalau korang semua berminat nak baca novel ni...
Boleh klik sini

--> SARANGHAE VS. I LOVE YOU
BY KINA YASNAIN
@ILHAM GRUP BUKU KARANGKRAF...


Lastly, nak selitkan sikit novel dari ANIA MALNA.
Cintaku Tertinggal Di Korea...
Memang awesomelah novel ni...


Kalau korang nak baca, boleh beli kat kedai buku
ataupun nak senang, baca je online kat laman web penulisan2u...

Entahlah kenapa...buku ni memang awesome n tak boleh nak digambarkan dengan kata2...
memang sweet gila!!!

Ok, enough...
Meroyan pulak nanti...

p/s : Nanti nak update yang lain pulak... ^_^

Tata...
Wassalam...

0 comments:

Post a Comment