Book Of The Day #11 : The Nancy Drew Files - Something To Hide...

Salam...

BACK TO THE CRAZY LITTLE TIME!!!

Hi Buddyz...

Sedar tak sedar blogpost kali ni dah jadi blogpost untuk buku ke7 dalam '10 DAYS IN A ROW JUST FOR BOOKS'....

Rasa macam kejap jer masa berlalu...

Blogpost kali ni dan 2 kali lagi untuk esok dan lusa adalah my favourite...Sebab ianya adalah bertemakan penyiasatan (which is my first favourite theme ever...dulu, kini dan selamanya...chewahh)

THE NANCY DREW FILES : CASE 41 : SOMETHING TO HIDE


Author : Carolyn Keene
Publisher :
AN ARCHWAY PAPERBACK

Synopsis :
A rash of crimes erupt when Nancy investigates a new beauty cream

Nancy and her friends are helping Ned with a college marketing project - introducing Spotless beauty cream to the public.
Problem is, Bess and a lot of other people who tried the new product have been rushed to the hospital.
Alarmed, Nancy decides to check out the company that makes Clearly, the rival cosmetic to Spotless.
But the teen detective finds someone has more to hide than blemishes in this case.
A mysterious individual has laced samples of Spotless with deadly poison.
Unless Nancy finds out who it is, she'll be the one who's rubbed out.

My Special Review :
1 : Something worth to read is, love story between Nancy and Ned... (I have to admit that...Ned is very caring person) T_T (gadis-gadis sangatttttttttt kan...puihh...hehe)

2 : Semangat yang ada pada Nancy sebagai detektif amatur boleh menjadi inspirasi untuk kita semua - jangan takut nak menegakkan kebenaran...

3 : Cara cerita yang diolah menjadikan kita tertanya-tanya "What's next?"...

4 : Something I curious about is Nancy's Blue Mustang... (dan akhirnya Kina google jer...) ^_^ Impressive car... (sorry,I don't know anything about car) T_T
Boleh jadi trademark Nancy... [Nancy with Blue Mustang~~~]

END OF REVIEW
Nampak tak? Nampak tak?

Kata minat cerita ni tapi tak tau nak review apa....[mianhae~~~dah bersalah terkeluar Korea pulak]

Buku ni Kina tak beli tapi abang Kina yang beli masa zaman dia muda-muda dulu (hehe)...

Rasa macam menggedik nak letak gambar my lovely brother pulak kat sini...hee...

Tumpang lalu jap....


Kalau korang nak beli buku Nancy Drew ni, Kina confirm cover buku dia dah tukar... (ada jugak cari kat kedai buku online hari tu)...

Best korang...Rugi tak beli...

footnote : Rasa macam nak kumpul all the Nancy Drew collection la... ^_^

Wassalam...
Book Of The Day #11 : The Nancy Drew Files - Something To Hide... Book Of The Day #11 : The Nancy Drew Files - Something To Hide... Reviewed by Kina Yasnain on 9:00:00 AM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.