Book Of The Day #7 : The Riddles Of Epsilon...

Salam....

Hai again Buddyz... ^_^

Hari ni hari ketiga untuk '10 DAYS IN A ROW JUST FOR BOOKS'....
Cerita misteri lagi....

Agaknya Kina memang suka citer citer macam ni kan?

Cerita misteri, cerita hantu, cerita pembunuhan... (muahaha....memang tak romantik langsung...) ^_^

Cerita hari ni

THE RIDDLES OF EPSILON

Author : Christine Morton-Shaw
Publisher : Harper Collins

Synopsis :

The doorstep was black, shiny as glass.
Through the layer of dead leaves and yuck, some words shone through.
Words, carved on the doorstep!
Scraping the leaves away, I found some symbols, and in English :

WHERE _ _ PSILON DWELLS

Inside an abandoned cottage on the remote island of Lume, Jess encounters an eerie ghost-like presence.
She also finds three locked boxes and, as she earns the right to unlock each, the contents send her mind spinning.
Gradually, Jess unravels the clues, guided by the mysterious Epsilon.
But is he a guide from the bright side or the dark?

My Special Review :


1 : First of all, I like clues and symbols!!!

2 : Buku ni ditulis dalam perspektif orang pertama.... Semuanya cerita daripada Jess, dan ditulis di dalam diari...

Yes !!! Diari...Jadi buku ni macam sebuah diari yang panjang dan tebal...

3 : Klu yang diberikan mencabar minda... dan jugak kod....ya, bila cerita tentang kod, ada satu masa tu, masa Kina berhenti di helaian yang hanya mempunyai kod...Kina cuba mentafsir segala kod dengan klu yang diberikan sebelum tu..

Lepas dah puas hati, barulah selak muka surat sebelah... Best ooo...Two thumbs up....

4 : Oh ya, buku ni siap ada map n sketches tau.... Great!!!




5 : Kina sangat setuju apabila mengatakan si penulis ialah seorang yang berimaginasi luas, bukan dalam dunia yang kita nampak saja, tapi dalam dunia imaginasi juga. Dimana segala perbuatan tanpa batasan.
Berlari, berenang, bersembunyi, menangkap orang jahat. Semua boleh terjadi di dalam imaginasi dimana mungkin tidak dapat kita lakukan di alam realiti....

END OF REVIEW

The Riddles Of Epsilon adalah satu lagi buku yang Kina beli dengan harga murah iaitu RM8 (harga asal : RM66.40) selain Shiverton Hall...

Tengok, siapa kata buku cerita hebat hanya buku yang mahal belaka?

Buku murah pun boleh jadilah... ^_^

p/s : rasa macam nak pergi kedai buku terpakai pulak....ada sesiapa yang tahu kedai buku terpakai area JB kat mana? Email me please... ^_^

Wassalam....
Book Of The Day #7 : The Riddles Of Epsilon... Book Of The Day #7 : The Riddles Of Epsilon... Reviewed by Kina Yasnain on 10:00:00 AM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.