Saturday, April 5, 2014

From flowers to action...

Salam...

Hai korang...kita jumpa lagi...

Rindu kat korang semua... (hehe, nampak tak permainan dia~~~)

Sebenarnya agak sibuk jugak dengan assignment sana, assignment sini...

Tapi still jugak nak update sesuatu supaya kenangan kehidupan tercatat kat diari kita ni..
(opsss, tak tau kenapa tetiba teringat dekat cerita 1 litre of tears pulak...)

Ha, tengok tajuk mesti korang tertanya2...
Kenapa flowers? Kenapa action?

Sebab dulu kan Kina ambik textile, jadi kehidupan dipenuhi bunga... (yalah subjek matter)
Bila dah bertukar bidang ni, jadilah action (animation, mesti kena exagerate kan...haha)

Macam mana dengan kehidupan baru?


Ha, nilah yang Kina nak cerita..
kalau korang ada baca entri yang lepas, mesti korang tau yang Kina ni baru je sambung degree kan... (kalau tak tau, x nak kawan korang...sob, sob...)

Susah?


Yup, tak disangkal lagi, kehidupan degree memang 2 kali ganda lebih susah dari diploma...
(bukan saja2 nak takutkan para adik2 yang nak mendaftar degree yer, kakak Kina cakap yang benar jer...haha)

Tapi, sesusah manapun, kita harus tempuhi jugak, kan?
I means, kehidupan tu sendiri banyak cabaran...Kita kenalah terima...

Apa yang kina belajar?


Ha, bab ni best...

Kenapa Kina suka sangat kelas degree lebih dari diploma?
Sebab Animation!!!

Ya, memanglah animation susah bagai nak gila...

Tapi it's fun...
Yalah, belajar karakter kartun
Bagaimana kartun tu terjadi...

Belajar lukis skeleton..
Di mana modelnya ialah Ali (encik tengkorak di bilik 12-5-6)
Haha, seram x? seram x?
(En. Ali)

Funlah, kelas melukis memang fun (walaupun adakalanya melukis memang memerlukan latihan banyak kali...)

Dan kelas mereka cerita (sesuka hati kau je nak letak nama...haha)
Brainstorming pasal cerita kartun?
What can i tell u?

2 THUMBS UP!!!

(my personal collection ^_^ )

Yeah...Jadi, camner? korang suka animation?...
Meh sini semua...

Jemput masuk ke keluarga ceria FiTA...

Wassalam...
This entry was posted in

0 comments:

Post a Comment